Saturday, March 25, 2017

Bazen

U samom Sopotu ne postoji bazen. Godinama se priča o tome kako bi isti trebalo da se izgradi, i godinama se mi, gradjani Sopota nadamo da će neko to zaista i uraditi, ali ništa, pa ništa....

Elem, zato u Rogači, selu na par kilometara od Sopota ipak postoji bazen u koji možete otići tokom letnjih meseci. Ne očekujte olimpijski bazen i mogućnost za ozbiljno plivanje, ali da se rashladite i popijete piće sa prijateljima tokom letnje žege - to svakako da.

Bazen se nalazi u sklopu kafića "Verona", gde pored pića možete naručiti i hranu i bez problema provesti prijatno vreme. Nalazi se na padinama Kosmaja i ako ništa drugo, sigurno ćete moći da uživate u lepim pejsažima i prirodi.

NOVO! Sa radom je počeo otvoreni bazen koji se nalazi u sklopu "Centra Zdravlja Izvor" u Stojniku. Bazen je otvoren za sve posetioce, ne samo za goste centra.

Cena ulaznice je 250 din. radnim i 300 din. vikendom..

Specifičnost bazena se ogleda u tome sto je ispunjen namagnetisnaom vodom koja ima terapeutska dejstva. Pored toga, zanimljivo je napomenuti da se u zidovima bazena nalaze vodeni topovi koji bi trebali da stvaraju vibracije koje, ponovo, verovatno imaju nekog pozitivnog uticaja.

Ako vam sve ovo i nije toliko bitno, biće vam zanimljivo to da je bazen poluolimpijskih dimenzija (odokativno) i da stvarno pruža mogućnosti za ozbiljno plivanje.

Kako naći Centar: nalazi na istom mestu gde se ranije nalazila "Moračka kapija".